Zbornik: Vidosav Stevanović

Nardna biblioteka "Vuk Karadžić" Kragujevac

          Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ i Klub „Vidosav“ iz Kragujevca, povodom obeležavanja 75 godina od rođenja Vidosava Stevanovića, pripremaju zbornik u njegovu čast i okrugli sto na temu njegovog stvaralaštva.Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da svojim tekstom pružite doprinos kvalitetu zbornika i razgovora o stvaralaštvu Vidosava Stevanovića.

Poseban interes zbornika predstavljaju trotomna memoarska proza (Dnevnik samoće) i proza nastajala tokom boravka u Parizu od 2000. do 2004. godine (dela: Stranac koji sa vama boravi, Užasnut tim monstrumom noćnim), zatim serija romana (Sneg i psi, Sibila, Demoni, Ista stvar, Abel i Liza, Iskra, O mestima tužnim i dubokoj noći, Šta ptica kaže, Ako ikad umrem, Stradija i komentari), kao i njegov dramski i publicistički opus.

Smatramo da je važno istraživačku pažnju posebno usmeriti ka ovom delu stvaralaštva Vidosava Stevanovića, ne samo zato što je ono ređe bilo predmet istraživanja, već i zato što je reč o izuzetnom umetničkom sadržaju. Ukoliko ste zainteresovani i za druge delove njegovog stvaralaštva, vaši prilozi su takođe dobrodošli.

Rok za predaju radova je 31. mart 2017. godine.
Svi zainteresovani mogu se javiti mejlom, na adresu vidosavstevanovic75@gmail.com kako bi dobili tehničko uputstvo za pisanje rada i saznali detalje organizacije okruglog stola i prezentacije zbornika.

DirektorMirko Demić, s.r.

Powered by WebExpress